Idag står det firning av M på dagens agenda.
Hon fyller 16 år om en vecka och eftersom vi ska iväg på äventyr nästa helg så tar vi och kalasa idag i stället.
Hon fyller 16 år om en vecka och eftersom vi ska iväg på äventyr nästa helg så tar vi och kalasa idag i stället.
Vår M gillar inte tårta. Ja, ni vet sådana där med grädde och annat "kladd" så hon önskade sig en Chokladbollstårta. Självklart ska hon få det men hur gör man det då??
Jag googlade och hittade ett recept på Jennys matblogg och det var inte alls så avancerat att göra, så jag slängde ihop en tårta på bara ett par minuter.
Blir ni sugna på en sådan här tårta så får ni receptet här av mig.
Det här behöver du :
300 gram smör
11-12 dl havregryn
1 dl kallt kaffe
3 msk vaniljsocker
4 dl strösocker
4 msk kakao ( beroende på hur stark du vill ha tårtan)
6 msk Oboy
Garnering : kokos eller pärlsocker
300 gram smör
11-12 dl havregryn
1 dl kallt kaffe
3 msk vaniljsocker
4 dl strösocker
4 msk kakao ( beroende på hur stark du vill ha tårtan)
6 msk Oboy
Garnering : kokos eller pärlsocker
Gör så här
Tärna ner smöret, och sockret i en skål. Häll i havregryn, vaniljsocker valfrimängd kakao + oboy och till sist kaffet.
Tärna ner smöret, och sockret i en skål. Häll i havregryn, vaniljsocker valfrimängd kakao + oboy och till sist kaffet.
Använd nävarna eller ta fram elvispen och blanda ihop allt till en härlig
chokladdeg.
Ta fram ett fat och forma till en tårta.
Garnera med pärlsocker och kokos.
Ställ svalt till servering, gärna i ett par timmar innan den ska serveras.
Ställ svalt till servering, gärna i ett par timmar innan den ska serveras.
Nu ska det dansas runt med dammsugaren och fixas och trixas med lite andra förberedelser.
Ni får ha en fortsatt skön Söndag.
Ha det bäst!
❤
Kommentarer
Skicka en kommentar
När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Jag svarar på era kommentarer så snart jag kan.
Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.